23 March 2011

Zaman Sekarang Semua Tak Selamat Dah...

Assalamualaikum

1. Zaman sekarang perempuan nak keluar pakai hangbag rasa tak selamat dah...takut kena ragut...(coursemate aku budak german, interchange student, baru -baru neh kena ragut kat KL...conpem lepas neh die takut nak datang Malaysia dah...)

2.Zaman sekarang nak makan pun rasa tak selamat..takut makanan mengandungi bahan-bahan terlarang...contohnya squad elite khinzir....

3. Zaman sekarang budak-budak nak main kat taman permainan pun tak selamat dah...takut kena culik dengan manusia yang kurang bijak...eh bukan...yang kurang kewarasan akal (kurang waras lah tuh pergi culik anak orang kan?)
4.Zaman sekarang tak boleh nak percaya siapa-siapa dah...termasuk family sendiri...macam kes haruan makan anak...(haruan makan anak takpa..itu memang makanan dia...manusia kamu jangan dengki sama haruan okeh?)

5.Zaman sekarang nak dating pun tak selamat dah...kalau nak selamat...kahwin je terus....
6. Zaman sekarang nak bersosial di facebook, twitter or blog pun tak selamat dah....ramai yang pandai hack account sekarang....jahat!!!
7.Zaman sekarang nak letak gambar kat facebook atau blog pun tak selamat...kerana gambar-gambar itu bakal transform dari gambar sopan ke gambar kurang sopan...gambar tuh transform sendiri daaaaa....(sila jangan pelik...)

Tapi...korang jangan jadi macam kura-kura neh...nak keluar pun takut...
 8.....cukup-cukup lah tuh....makin melalut aku rasa, zaman sekarang neh kita rasa makin tak selamat kan? pergilah ke mana-mana pun, still rasa insecure kan? kenapa ek? okeh...tak payah lah pikir sampai kerut-kerut dahi tuh...soalan tak susah pun...siap bagi soalan lagi...jawapan jek takda...hahaha...sekian.



16 comments:

  1. memang betul tak selamat, yang lelaki pun tak selamat inikan pulak yang wanita..huhuhu yang lelaki tak selamat mata asyik dok terpandang wanita seksi, dan yang bertudung tapi baju body fit..muhahahahahah... tak selamat dari dosa.. patut kah kita kena jalan pejam mata...

    ReplyDelete
  2. makin global makin tak selamat pulak.. naseblah sape2 yg nama dia Selamat.. sentiasa 'selamat' hingga ke akhir nyawa.. wink!!

    ReplyDelete
  3. sgt stuju ngn entry ni.
    skrg ni mcm2 bole jdi. xkira tempat.

    ReplyDelete
  4. yg penting jaga diri masing2..hihi

    ReplyDelete
  5. jom masuk gu8a balik... mesti selamat punya...

    ReplyDelete
  6. erk tp btul la
    zmn skang mang
    bukan zaman selamat aishh
    zaman ini adalah
    zaman merbahaya.. huhu

    ReplyDelete
  7. biaso lah tu..org skrg mano ado hati dan perasaan..nilai nyawa dan harta mcm brg mainan..ekeke

    ReplyDelete
  8. memang xselamat skg.. nak g bli nasi lemak pon dah tkot coz rmai sgt bdak2 muda melepak kat kaki lima.. yg kcik, umo 5 thun pon dah pndai angkat 'jari tgh'.. sabo jela

    ReplyDelete
  9. hidup memang sukar tapi kita boleh minta dipermudahkan

    ReplyDelete
  10. camne x selamat.. propaganda banyak nau..

    ReplyDelete
  11. Assalam...macam2 dah berlaku.zaman dah berubah...ke tak berubah erk?dulu pun ade lanun...hu3.takutnya...apepun bile agama dah dibelakangkan...maka masyarakat pun huru-hara...kan2?

    ReplyDelete
  12. ntah makin canggih dunia makin hidup dalam ketakutan, keluar rumah x selamat, dalam rumah pun belum tentu selamat, dijalan raya pun x selamt

    dimana kita sepatutnya

    ReplyDelete
  13. memang agak x selamat r ni.. kat mane2 pun ade yang bawak masalh, ade yang bencane and macam2 lagi.. so kte redha je suda r ye..

    ReplyDelete
  14. Tanpa ada sesetengah tempat diluar bandar selamat.

    ReplyDelete
  15. hahaha..kalo nk selamat..xyah wat paper..hehe

    ReplyDelete
  16. Zaman sekarang menakutkan...

    ReplyDelete