17 August 2012

Perempuan & Game

Aku neh dok pikir nak buat entri pasal ape lak, sementara menunggu subuh neh, aku try ler nak update blog aku, tak nak la jap ada jap takda, macam biskut, pada hal dah banyak kali aku 'lost' dalam berblogging neh...hahahah....

Ok, aku nak try cakap pasal perempuan & game, kenapa? sebab aku neh perempuan and game neh macam dah jadik sebahagian rutin aku, cume lately neh aku x berapa ade mase nak ngadap game2 aku. So aku nak perkenalkan beberapa game yang aku pernah main....

1. The Sims 3 - Game neh memang best, ape aku x dpt dalam realiti, aku buat dalam game, contoh jadi isteri mithali perompak. Ahhh....malas aku nak cerite panjang pasal game neh, korang lagi pro kan? hihihi



2. Grand Theft Auto 4- Game neh pun layan gak, tapi aku sorang jek belum complete semua mission, abang aku and adik aku dah banyak kali dah complete, jeles aku. Dalam game neh wataknye seorang yang jahat kan, tapi kat luar mission aku buat watak neh jadi baik, takde nak bunuh2 orang ke, rompak2 orang ke, cume curi kereta jek banyak, letih aku nak berlari :P



3. Rebirth RO- Game neh ramai kot tahu, ragnarok online, aku main game neh dah setahun lebih, tapi tak pro2 gak, main character aku sniper, tapi still level noob, sedih aku, barang premium xde, x pernah dapat pergi WOE, banyak lagi quest aku tak lengkap, sekarang neh aku biar quest notority gantung tak bertali...sape2 yang layan game neh bagitahu lah aku, boleh main same2, game neh banyak gak orang malaysia main, tapi sekarang neh jarang on9 dah, sebab kawan2 on9 aku pun banyak dah x aktif main game neh.


4. NFS- neh lame tak main, dulu selalu main, time tension, best woooo bawak kereta laju2....pastu pasang muzik best2...time tension layan game neh...best!



haaaa...tu jek lah...sebenarnye banyak lagi game dah pernah main, tapi x berape nak ingat title game, so....x ltak la...abang aku n adek aku suke sangat tengok aku main game, sebab bukan tangan jek yang bergerak habis satu badan bergerak kalo main....pastu mula lah nak gelak kan aku n nganjing aku...kejam!!!

Dengan ini aku isytiharkan aku adalah seorang gamer...*macam cool jek nak gelar diri sendiri gamer...pada hal noob tahap negatif, pakai cheat pun x reti...

12 comments:

  1. uncle suka main sims3 dan GTA4 tu..nak buat jahat..buatlah dalam game jer hahahahha...

    ReplyDelete
  2. wah..hebar la dier...most game kat atas tu macha pernah main dan suka.

    hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha..GTA4 lagi kan...style2

    ReplyDelete
  4. ehh...ade gamerz la kat snie..haahha..:D
    girl plak 2..:P

    ReplyDelete
  5. uncle: yelah...buat jahat dlm game x kena tngkp :P

    mecha_praline: kt x hebat ler...noob ok?

    ZouL: GTA4 memang style, sy yg x style, asik gagal nak complete mission....sob2...

    nero: hehe...memang ramai jek pelik sy main game2 neh, lg2 kalo main RO...pastu dok tanye btol ke sy perempuan...hahaha

    ReplyDelete
  6. Perghhhh......memang terbaik. tapi antara tu, saya suka main TheSim3 dan GrandAutoThief. Lebih real rasanya ;)

    ReplyDelete
  7. Girl yg gamers slalunya hebat2 hkhekhek xp

    ReplyDelete
  8. wah, nak cuba la game thesim3..tq3..

    ReplyDelete
  9. GTA je aku x pernah maen. yg ragnarok online tu teringin nak maen blk. tp skang dah xde geng dah. masa study dlu, lepak cyber cafe ramai2, maen. buat mission pun ramai2.

    ReplyDelete
  10. Mutallif: real kan, huhu, tp lame dah x layan game neh...

    Badrina Ibtisam: x hebat pun...noob:(

    Anna Mariana: welcome, cube lah...best!!!

    aswadz: try ler maen GTA, best!!!, ragnarok maen server ape dulu? kt neh lmbt tau, tahun lepas baru maennye, kihkihkih, tp x aktif da...

    ReplyDelete
  11. dulu pun minat layan games lebih kurang cmni.. smpai budak2 lelaki pun tkejut yg bunuh diorg tu gurl.. lyn COD,dota dan Left 4 dead

    ReplyDelete
  12. I love Sleep: hehehe...sume game yg awk maen sy x pernah maen :P, tp kt serupe,huhu

    ReplyDelete